Hollanda’nın Nijmegen kentinde trenin önüne atlayıp intihar etmek isteyen Hollandalı genç kızı son anda kurtaran 24 yaşındaki Kemalettin Abiş, ülkede ‘kahraman’ olarak ilan edildi. Hollanda polisinin teşekkür etmek için günlerdir aradığı Abiş, SABAH’a konuştu “Ben kahraman olmak için bunu yapmadım. Sadece insanlık görevimi yerine getirmeye çalıştım” dedi.

“5 DAKİKADA BİR TREN GEÇİYOR”
Pazartesi günü meydana gelen olayı Abiş, “Saat 17:00 civarlarında otomobilimle olayın gerçekleştiği bölgeden geçerken çok genç yaşta bir kızın girilmesi yasak olan alanda tren rayının üstünde beklediğini gördüm. O raylardan her 5 dakikada bir tren geçer. Aracımı  yol kenarına çekip koşarak çitlerin üstünden atladım ve kıza doğru koştum. O benden kaçmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. Onu kucağıma almak istediğimde ise ‘Ne olur beni bırak yaşamak istemiyorum’ dedi ve benimle biraz mücadele etti” diye konuştu.
“GÜVENLİ BÖLGEYE ALDIM”
Kızı daha sonra güvenli bölgeye götürdüğünü ifade eden Ankaralı genç, “Zaten kısa bir süre sonra olay yerine gelen polis ve ambulans, genç kızı alıp götürdü” dedi. Abiş, teşekkür etmek için günlerdir Hollanda polisinin kendini araması ve Hollanda’da kahraman olarak ilan edilmesi konusunda ise “Yine böyle bir şey olsa, gözümü hiç kırpmadan aynısını yaparım. Evet, günlerdir Hollanda polisi beni arıyormuş. Bunu da sosyal medyadan öğrendim. Ama şimdi beni bulmaları çok kolay. Çünkü şu anda nerde olduğumu herkes biliyor” şeklinde görüş belirtti.


Editör: İsveç Gündemi