Gurbetçi Ceylan soğuk havalarda dışarıda kalanları düşünerek,” Bu kış sokakta kalanlarla depomuzu, çorbamızı paylaşmaya hazırız. İş yerinin anahtarları bırakmaya hazır olan 41 yaşındaki usta, “Duşları, tuvaletleri, hazır mutfakları, yataklı kanepeleri, onların ihtiyacı olan her şey var”.

“Evimde bir aileyi barındırabilirim”

Ceylan Kızılaslan’ın cömertliği sadece iş yerini evsizlere açmakla da bitmiyor: “İş yerinin arkasında bir evim var, bir aileyi barındırabilirim” diyerek oturduğu evinden taşınmaya hazır olduğunu belirtti. Ceylan, “İhtiyaç sahiplerinin her zaman başımın üstünde yeri var”. Ceylan’ın 24 yaşındaki kızı Hilan, “Babam bu kararı kendi başına verdi, onunla gurur duyuyorum” diye açıklama yaptı.

Daha önce de mahallesine çeşme yaptırdı

Ceylan, Ağustos 2020’de yoldan geçen vatandaşlar ve mahalle sakinleri için işyerinin yanındaki sokağa bir çeşme yaptırdı.

Sosyal sorumluluk projesini daha da geliştirmek için dernek kurmak isteyen Ceylan, “Küçük bir iş yerim ve dört çalışanım var.  Birçok patron bunu benden daha iyi yapabilir” sözleriyle diğer iş yeri sahiplerini de sosyal sorumluluk bilinciyle ihtiyaç sahiplerine yardım yapılmasını konusunda telkinlerde bulundu.

Editör: İsveç Gündemi