Fransa'da büyük tartışmalara yol açan çalışma yasa tasarısına ilişkin protestoların etkisi büyürken, geçtiğimiz aylarda başlayan gösteriler bugün de devam etti.
Yurdun çeşitli noktalarında başlayan '15 Ekim' gösterileri kapsamında onbinlerce vatandaş sokaklara akın etti. Hükümetin kararına tepki gösteren göstericiler, polis ekiplerinin sert müdahaleleriyle karşılaştı.

Polisten gazetecilere darp
Gösterileri yakından takip edilen basın mensupları da güvenlik güçlerinin orantısız kuvvetiyle karşı karşıya geldi. Polis ekipleri, olay yerinden görüntü alan basın mensuplarına müdahale ederken, ekipmanları kullanılamaz hale getirdi.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan çok sayıda görüntüde, polisin gaz bombası ve copla orantısız müdahalesi net bir şekilde görüldü. Kullanıcılar, Fransız polisinin tutumunu sert bir şekilde kınadı.

Fransa

Tasarıya göre, günlük azami 10 saat olabilen çalışma süresi 12 saate çıkarılacak, iş sözleşmesinde değişiklik yapmak isteyen çalışanlar işten atılabilecek, yarı zamanlı çalışanların haftalık 24 saat olan asgari çalışma süresi düşürülecek, fazla mesailerde daha az ödeme yapılacak.

Yasa tasarısı, işverenlere çalışanlarının mesai süresini artırma ve maaşlarını düşürme yetkisi verirken 18 yaşından küçük olup çıraklık eğitimi alanların günlük 10 saate kadar çalıştırılabilmesini öngörüyor.
Editör: İsveç Gündemi