Türkiye, dün tarihi bir güne tanıklık etti. FETÖ'nün öncülüğüyle yapılan 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Türk halkı birbirine kenetlendiğini ve vatanına sahip çıktığını Yenikapı'daki tarihi günde tüm dünyaya gösterdi.

Ancak bu durum, daha önce olduğu gibi bugün de Batı medyasını oldukça rahatsız etti. En dikkat çekici başlıklar ise, Fransız medyası tarafından atıldı.

LE FIGARO 5 MİLYONA BİRKAÇ BİN DEDİ

Fransa'nın aşırı sağcı gazetesi Le Figaro, mitinge katılan 5 milyon kişiyi görmezden gelerek, haberi "Bir kaç bin kişi toplandı" şeklinde servis etti.

Fransa medyasının Yenikapı hazımsızlığı

FRANCE 24 İDAM ÜZERİNDEN GÖRDÜ

Mitingi sadece idam üzerinden servis eden Fransız kanalı France 24, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, halkın idam talebi üzerine meclisteki siyasi parti liderlerini işaret etmesini değerlendirdi.

France 24 tarafından paylaşılan haberde, "Erdoğan idam talebi meclisten geçerse onarım dedi" şeklinde ifadelere yer verildi. Haberde, CHP ve MHP liderlerinin de mitinge katıldığına dair bir detaylara yer verilmemesi de dikkat çekti.

Fransa medyasının Yenikapı hazımsızlığı

LE MONDE DE İDAMA VURGU YAPTI

Fransız gazete Le Monde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın idamla ilgili sözlerini öne çıkardı. Le Monde, sadece Türk bayrağının dalgalandığına vurgu yaparak, idam cezasının geri gelebileceğini yazdı.

Fransa medyasının Yenikapı hazımsızlığı

YÜZBİNLER TOPLANDI, İDAM KONUŞULDU

Fransız gazetesi L'Express de mitingi sadece idam üzerinden vererek şaşırtmadı. L'Express'in haberinde, "Yüz binlerin toplandığı mitingde, idam cezası konuşuldu"ifadeleri yer aldı.

Fransa medyasının Yenikapı hazımsızlığı

Editör: İsveç Gündemi