İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, hükümetin çarşamba günkü Bakanlar Kurulu toplantısında, Türk aşırı milliyetçi grubun (Ülkücü) bu ülkedeki faaliyetlerinin tasfiye edileceğini duyuracağını dile getirmişti.

Toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Darmanin'in yayımladığı kararnamede Ülkücü Hareketi'nin kuruluşundan bu yana şiddet olaylarına karıştığı, Türkiye'de birçok kez mahkum edilen Abdullah Çatlı ile bağlantılı olduğu, Kürt ve Ermenilere karşı şiddet eylemlerine başvurduğu belirtildi.

Kararnamede ayrıca son olarak Decines bölgesinde bulunan "Ermeni Soykırım Anıtı" üzerinde sprey boya ile RTE ve Bozkurtlar yazıldığı hatırlatıldı ve tüm bu eylemler göz önünde bulundurularak grubun yasaklaması kararı aldığı vurulandı.

Fransa'daki Türkler ve Azeriler ile Ermeni toplumları arasında Dağlık Karabağ'daki savaşı protesto sırasında arbede çıkmış ve bu sırada yaralananlar olmuştu.

Lyon'da bir grup Türk ve Azerbaycanlı, Ermenilerin yoğun yaşadığı Decines semtinde yürüyüş gerçekleştirilmiş, bölgedeki Ermeni Hafıza Merkezi ve 'Ermeni Soykırımı Anıtının' üzerinde spreyle "Bozkurtlar" ve "RTE" yazıları yazılmıştı.

Editör: İsveç Gündemi