Fransa’nın güneyindeki Nice’de, kent merkezinde bir kamyon 14 Temmuz Ulusal Gün (Bastille Günü) kutlaması yapan kalabalığın içine daldı. Nice Savcılığı yaptığı açıklamada, saldırıda ilk belirlemelere göre en az 60 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Nice'da 14 Temmuz kapsamındaki havai fişek gösterisi ve kutlamaları izleyen kalabalığın arasında bir kamyon daldı. Nice Savcılığı yaptığı ilk açıklamada saldırıda en az 60 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. En az 100 kişi de yaralandı.

Nice Valisi Christian Estrosi, twitter hesabı aracılığıyla yaptığı ilk açıklamada ölü sayısını düzineler olarak açıklamıştı. 

Olay kentte büyük paniğe neden oldu. Polis anons yaparak kent sakinlerine gerekmedikçe evlerinden çıkmama uyarısında bulundu.

Olayın ardından polis ve valilik geniş çaplı operasyon başlattı.

Saldırıyı düzenleyen kişinin polis tarafından etkisiz hale getirildiği bildirildi.


FRANSA BİR KEZ DAHA HEDEFTE

13 Kasım 2015'te Fransa'nın başkenti Paris benzer bir saldırya hedef olmuştu. Farklı noktalara düzenlenen saldırılar nedeniyle 130 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

Son dakika haberi: Fransa'da kamyon dehşeti: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İşte saldırıyı gerçekleştiren o kamyon... Polislerin kamyona operasyon gerçekleştirdiği de görülüyor... (Fotoğraf Twitter'dan alınmıştır)

Son dakika haberi: Fransa'da kamyon dehşeti: Çok sayıda ölü ve yaralı var
Editör: İsveç Gündemi