Fransa'da yaşayan Türk asıllı 23 yaşındaki İbrahim Öztürk, kalp ameliyatı geçirmesinin ardından durumu kötüleşti. Bir süre hastanede yatan Öztürk'ün durumundan umudunu kesen Fransızlar, tedaviye yanıt alamayınca Öztürk'ün fişini çekme kararı aldı.

Öztürk'ün ailesi Türkiye'ye naklinin gerçekleştirilip tedavisinin devam etmesini istiyor.

DOKTORLAR FİŞİNİ ÇEKMEYE HAZIRLANIYOR

23 yaşındaki İbrahim Öztürk'ün, 50 gündür yoğun bakımda tutulduğu belirtildi. Fransız doktorlar Öztürk'ün durumunun iyi olmadığını belirterek ailesine fişinin çekilme önerisinde bulundu. Aile bu durumu kabul etmezken Türkiye'den tedavi için yardım talebinde bulundu.

23 yaşındaki İbrahim Öztürk'ün Türkiye'ye nakledilmesini ve tedavisinin orda sürdürülmesini istiyor. 

Türk asıllı İbrahim Öztürk yoğun bakımda tutuluyor.Türk asıllı İbrahim Öztürk yoğun bakımda tutuluyor.

HOLLANDA'DA DA BENZER VAKA

Benzer bir olay da Hollanda'da yaşanmıştı. 24 yaşındaki Dilara Şahin Hollanda’da yaşayan gurbetçi ailenin kızı. Lösemi hastası olan Şahin hastanede uygulanan tedavisi sırasında komaya girmişti. Hollandalı doktorlar Şahin’in ailesine artık yapılacak bir şey olmadığını belirterek Salı günü saat dörtte Şahin’in fişini çekeceklerini belirtti.

Yaşananlara isyan eden baba Oğuz Şahin ise medya aracılığıyla yardım isterken devreye giren Türkiye, Şahin'i özel ambulans uçak ile Türkiye'ye getirterek tedavisini burada devam ettirme kararı almıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştirilen operasyon ile Türkiye'ye getirilen Dilara Şahin'in tedavisi sürüyor.

Editör: İsveç Gündemi