Zaman zaman hızı saatte 170 kilometreye ulaşarak kasırgaya dönüşen fırtına nedeniyle Norveç'in bir çok kentinde yaşam felce uğradı. Fırtınada yüzlerce evin çatılarında hasar meydana gelirken yüzlerce ağaç ta fırtına nedeniyle yılıldı. E-18 karayolundaki 2 ton ağırlığındaki çelik trafik levhası da fırtınanın şiddetine dayanamayarak yıkıldı.
Enerji nakil hatlarında meydana gelen hasar nedeniyle yaklaşık 60 bin'e yakın konuta elektrik verilemedi. Salı sabah saatlerinde sadece 

başkent Oslo'da elektrik verilemeyen konut sayısı 3300 dolayında bulunuyor. Urd fırtınası nedeniyle Norveç'in ana karası ile bir çok ada arasındaki feribot seferleri de yapılamıyor. Yüksek yerlerdeki karayollarında da bir çok dağ geçişi trafiğe kapatıldı.

Kuzey Denizi'nde fırtınanın etkisi ile yüksekliği zaman zaman 20 metreyi aşan dalgalar nedeniyle petrol platformlarının çalışmaları da etkilendi. Fırtına bölgesindeki bir çok platformda personal sayısı güvenlik önlemi olarak asgariye indirildi. Salı sabahı itibariyle hızı azalarak Norveç'i terkeden Urd fırtınası İsveç'in güney kesimlerinde de etkili oldu. Fırtına nedeniyle bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşanırken,su taşkınları meydana geldi.

İsveç ile Danimarka arasındaki Öresund Köprüsü akşam saatlerinde trafiğe kapatıldıktan sonra bu sabah tekrar trafiğe açıldı.

Danimarka'nın Kastrup Havalimanı'nın fırtına nedeniyle bir süre kapalı kaldığı sürede, SAS Havayolları'nın İzlanda'dan Kopenhag'a sefer yapan SK596 sefer sayılı uçağına ise İsveç'in Malmö Havalimanı'na yakıt ikmali yapmak için inişe geçtiği sırada yıldırım isabet etti.Yolcu uçağı Danimarka'nın Bornholm Adası Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kaldı.

Editör: İsveç Gündemi