NATO'ya üyelik için Türkiye'nin desteğine ihtiyacı olan Finlandiya'da, Iltalehti gazetesi yayınladığı karikatürle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

Gazete adına çalışan Ville Ranta'nın çizdiği karikatüre, "Erdoğan'la daha fazla alay!" başlığı kullanılarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan çeşitli şekillerde tasvir edilip ipte sallandırıldı.

Geçtiğimiz günlerde de İsveç'teki PKK sempatizanları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketini asıp Stockholm Belediye Binası'nın karşısında sallandırmıştı.

Norveç: İsrail'in Gazze'ye giden gıda konvoylarını engellemesi "kabul edilemez" Norveç: İsrail'in Gazze'ye giden gıda konvoylarını engellemesi "kabul edilemez"

İSVEÇ GAZETESİ: İSVEÇ NATO ANLAŞMASINA UYMUYOR

Öte yandan İsveç'te internet üzerinden yayın yapan Friatider gazetesi, iki gün önce ülkenin en büyük bankalarından SEB'in, terör örgütü PKK/YPG için toplanan paraların bulunduğu hesabının aktif olduğunu yazmasına rağmen, söz konusu bankanın Türkiye ile İsveç arasındaki NATO anlaşmasına uymayarak terör örgütüne destek verdiğini yazdı.

Gazete, İsveç, Türkiye ve Finlandiya arasında 28 Haziran 2022'de Madrid'de yapılan anlaşmanın 5. maddesini yayımladı. Anlaşmanın 5. maddesinde Finlandiya ve İsveç'in terör örgütü PKK/YPG/PYD'ye destek vermeyeceğinin açıkça taahhüt ettiği kaydedildi. Buna rağmen SEB bankasının kurallara uymayarak terör örgütüne destek verildiği aktarıldı.

İsveç Mali Denetleme Kurumu'ndan Friatider'e yapılan açıklamada, "Bireysel olaylar hakkında yorum yapmıyoruz" dendi.

Editör: İsveç Gündemi