SchengenVisaInfo.com haberine göre , karar 13 Ocak'taki genel kurul toplantısında belirlendi ve 17 Ocak Pazartesi günü yürürlüğe girecek .

Giriş kuralları çoğunlukla değişmeyecek olsa da, yani yolcuların ülkeye girmek için bir aşı sertifikası ibraz etmeleri gerektiği anlamına gelse de, tıbbi nedenlerle aşı olamayanlar semptomlarını ve COVID-19'u doğrulamak için tıbbi kanıt sunmalıdır. Varıştan 48 saat önce alınan test. Bu şart, 16 yaş ve üzeri tüm yolcular için geçerlidir.

Basın açıklaması , "İç sınır kontrolleri devam edecek ve giriş kısıtlamaları 31 Ocak'a kadar büyük ölçüde değişmeden kalacak. Ancak, tıbbi olarak haklı nedenlerle koroner aşısı yapamayanlar için kısıtlamalarda bir miktar rahatlama sağlanıyor ."

Ayrıca, AB ve Schengen vatandaşları ile benzer gerekçelerle ülkeye girebilecekleri için, dış sınır trafiğine ilişkin karar üçüncü ülke vatandaşları için ayarlanacaktır.

Ayrıca, Finlandiya ile İsveç ve Finlandiya ile Norveç arasındaki sınır topluluklarının sakinleri ve Norrtälje belediyesi ile İsveç'teki Åland eyaleti arasında seyahat eden kişiler, bir aşı sertifikası, altı aydan daha kısa bir süre önce verilmiş bir iyileşme sertifikası veya bir sağlık belgesi ibraz ederek Finlandiya'ya girebilirler. Finlandiya'ya varıştan en fazla yedi gün önce gerçekleştirilen bir COVID-19 test sertifikasının olumsuz sonucu.

Ancak, Finlandiya'da kalıcı olarak ikamet eden yabancılar ve ailevi meseleler veya diğer kişisel sebepler gibi zorunlu bir nedenle giriş yapabilecek kişiler dışında ülkeye gelen Finlandiya vatandaşlarından olumsuz test sonucu istenmez.

Yetkili, yolcuları Finlandiya'ya testsiz girebilmelerine rağmen, diğer ülkelerin ve havayollarının kendi test gereksinimlerinin olabileceği konusunda uyarıyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından sağlanan resmi veriler, pandeminin başlangıcından bu yana toplam 361.555 kişinin COVID-19 için pozitif test ettiğini ve aynı dönemde 1.700 kişinin öldüğünü gösteriyor. DSÖ rakamları, Finlandiya'nın son yedi gün içinde 46.078 yeni enfeksiyon vakası ve beş ölüm kaydettiğini gösteriyor.

Buna ek olarak, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), Finlandiya'daki nüfusun yüzde 79,3'ünün ilk COVID-19 aşısını aldığını, yüzde 75,3'ünün ise tam olarak aşılandığını ortaya koyuyor. Ülke ayrıca, nüfusun yüzde 28,4'ünün aşı yaptırdığı destekleyici aşılarla en yüksek aşı oranları arasında yer alıyor.

Editör: İsveç Gündemi