Finlandiya'da Yüksek Mahkeme, 10 yaşındaki bir kız çocuğu ile cinsel ilişkiye giren ve tecavüz suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırılan 22 yaşındaki bir gence beraat kararı verdiği bildirildi. 
Finlandiya devlete televizyonu YLE'nin haberine göre, 2016'da meydana gelen olay sonrası, Pirkanmaa Bölge Mahkemesi ve Temiz Mahkemesi  23 yaşındaki zanlıyı tecavüz suçundan 3 yıl hapis ve 3 bin avro'da para cezasına çarptırdı. Zanlının itirazını değerlendiren  Yüksek Mahkeme  her iki alt mahkemenin kararını bozarak, zanlının suçsuz olduğuna karar vererek beraat ettirdi.

Yüksek Mahkeme, 10 yaşındaki kız çocuğuna herhangi bir şiddet ve baskı unsuru olmadığını ve bu yüzden 22 yaşındaki gencin suçsuz bulunduğunu gerekçeli kararında açıklarken, Laponya Üniversitesi Ceza hukuk  Profesörü Tuula Tamminen, YLE'ye, karara çok şaşırdığını söyledi. 

Tamminen, ''18 ve 19 yüzyıl mantığına geri döndük. O yıllarda olduğu gibi çocuklara tecavüzün suç olup olmayacağını tartışır hale geldik' ifadelerini kullandı.
Yüksek Mahkemenin kararı Finlandiya'nın yanısıra İskandinavya ülkelerinde de büyük tepki ile karşılandı. Haber gazetelerde manşetten verilirken, ''Finlandiya'da çocukla cinsel ilişkiye girmek serbest''  ifadeleri kullanıldı. 
Editör: İsveç Gündemi