Biden'ın başkanlık yemini öncesi ABD'nin 50 eyaletinin başkentlerindeki kongre binalarında silahlı protestoları düzenlenecek. Bu iddia ABC News'in FBI bültenine dayandırdığı haberinde yer aldı.

"KONGRE BİNALARINDA SİLAHLI PROTESTO DÜZENLENECEK"

Trump destekçilerinin 6 Ocak'taki kanlı kongre baskının yankıları sürerken, bu kez daha büyük bir protesto yapılacağı iddia edildi. ABC News'in ele geçirdiğini öne sürdüğü FBI'ın istihbarat bülteninde, "16-20 Ocak tarihlerinde 50 eyalet kongresinde silahlı protestolar planlanıyor. Aynı şekilde 17-20 ocak tarihlerinde Washington'daki ABD kongresinde de silahlı protestolar olacak" ifadeleri yer aldı.

Öte yandan kongre baskınının ardından başkent Washington'da 20 Ocak'taki yemin töreni için güvenlik önlemleri artırılıyor. Washington Belediye Başkanı da yaptığı açıklamada, kentte 20 Ocak'ta şiddet olayları çıkabileceği riskine işaret etti. "Halka, Biden'ın yemin törenini sanal ortamda izleme tavsiyesinde bulunuyoruz" dedi.

BIDEN'IN YEMİN TEMASI: BİRLİK

Seçilmiş Başkan Biden'sa yemin töreninin temasını "birlik" olarak belirledi. Biden'ın yemin töreninden sorumlu komiteden yapılan açıklamada, "Eşi benzeri görülmemiş bir kriz ve derin bölünmelerin yaşandığı bir dönemde 'Birleşik Amerika', Amerika'nın ruhunu yeniden canlandıran ulusal bir yolculuğun başlangıcını yansıtıyor" ifadelerine yer verildi.

Joe Biden birlik mesajı vermek için eski başkanlar Obama, Bush ve Clinton ile bir araya gelerek Arlington ulusal mezarlığını ziyaret edecek. ABD Başkanı Trump, Biden'ın yemin törenine katılmayacağını açıklamıştı. Başkan yardımcısı Mike Pence ise törende yer alacak.

Editör: İsveç Gündemi