Hürriyet'in haberine göre, Rus eşi için Moskova’dan Şengen vizesi alamayan bir Fransız, karısını valizin içine koyarak sınırdan geçirmeye çalıştı.

Çaresiz çiftin foyası Terespol Gümrük Kontrol Noktası'nda ortaya çıktı. Moskova-Nice trenini kontrol eden gümrük memurları, adamın valizini çok ağır bulunca içinde ne olduğuna bakmak istedi.

Fermuarı açınca da çantanın içinde iki büklüm yatan kadını görüp şok yaşadılar.

Polonya Gümrükleri Sözcüsü Dariusz Sienicki, “İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Fransız vatandaşıyla Rus eşi elbette tutuklandı. Polonya yasalarına göre sınırı kaçak geçme girişiminde bulunmaktan onları üç yıl hapis cezası bekliyor. Tabii kararı mahkeme verecek” dedi.

RUSYA ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Vize alamayan Rus eşin hikâyesi Moskova’da da büyük yankı uyandırdı. Batı'ya karşı ateş püsküren Rusya Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, “Bakın ilişkilerimiz ne hale geldi. İnsanlar valizlere saklanmaya başladı. Umarım Fransa yönetimi vatandaşına arka çıkar. Biz ise Rusya olarak valize girmek zorunda bırakılan kadını Rusya’daki evine geri getirmeye çalışacağız” açıklamasını yaptı.
Editör: İsveç Gündemi