Arka arkaya 19 saat boyunca rahatça nasıl uçulur? Odunsu tadı önlemek mümkün mü? Bu, dünyanın en uzun havayolu şirketinin sonbaharda yaptıracağı testlerle ortaya çıkacak.

2022'de prömiyeri yapılacak olan Londra - Sidney arasındaki yeni direk uçuş hattı, dünyanın en uzun direk uçuşu olacak. Singapur - New York arasındaki Singapur Havayollarının 18 saat 45 dakika süren uçuşunu geçecek.

Ancak ilk önce planlanan, 19 saatlik uçuş bu sonbaharda 40 yolcu ve bir grup uzman doktor yardımıyla test edilecek. Yolculuklar sırasında insanların sağlığını tehdit edebilecek durumların önüne nasıl geçilebileceği ile ilgili araştırmayı kapsayacak seyahat oldukça önemli görülüyor.

Yolcuların fiziğini ve genel sağlık durumlarını rahatsız edebilecek uzun uçuşlarda, yanı sıra pilotların melatonin seviyelerini, beyin dalga düzenlerini ve uyku dayanımları olmak üzere, dinlenme programları ve diğer bir çok unsur incelenecek.

Deneme uçuşlarında kullanılacak olan uçak modellerinden birinin Boeing 787-9'un üç farklı modeli olacağı belirtiliyor. Bunların Ekim, Kasım ve Aralık aylarında test edileceği belirtiliyor.

Şuanda dünyanın en uzun uçuşlarının olduğu rotalar şöyle:

Singapur - New York 18.45 saat

Auckland - Doha 17.40 saat

Perth - Londra 17.20 saat

Auckland - Dubai 17.20 saat

Houston - Sidney 17.20 saat

Los Angeles - Singapur 17.15 saat

Dallas - Sidney 17.15 saat

San Francisco - Singapur 16.35 saat

Abu Dabi - Los Angeles 16.30 saat

Johannesburg - Atlanta 16.27 saat

Cidde - Los Angeles 16.10 saat

Özellikle uzun uçuşlarda yolcu sağlığında önemli sorunlar meydana getirebilecek hava yolculuğunda dikkatli olmak gerektiği konusunda uzmanlar uyarıyor.

Editör: İsveç Gündemi