ABD Başkanı Barack Obama Türkiye'de yaşanan askeri darbe girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye'de seçilmiş hükümet desteklenmelidir" dedi. 
BM: UMARIZ TÜRKİYE'DE DEMOKRASİ KAZANIR

Öte yandan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri sözcüsü Farhan Haq da darbe girişimine ilişkin Türkiye'nin sükunet içerisinde olmasını temenni ettiklerini ifade ederek, "BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un darbe edindiği raporlarda Türkiye'de olası bir darbe girişimi yer alıyordu. Konuyu takip ediyoruz. Umarız Türkiye'de demokrasi kazanır" ifadelerine yer verdi. 

NATO'DAN AÇIKLAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin demokratik kurumları ile anayasasına tam saygı gösterilmesi çağrısı yaptı. Stoltenberg, İstanbul ve Ankara'da FETÖ'nün darbe girişimi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştüğünü kaydeden NATO Genel Sekreteri, Türkiye'deki olayları yakından ve endişe izlediğini belirtti. 

Stoltenberg, açıklamasında "İtidal, sükunet ve Türkiye'nin demokratik kurumları ile anayasasına tam saygı gösterilmesi çağrısında bulunuyorum. Türkiye değerli bir NATO müttefikidir" dedi.

RUSYA: TÜM SORUNLAR ANAYASA ÇERÇEVESİNDE ÇÖZÜLMELİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'de meydana gelen darbe girişimi hakkında açıklama yaptı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov akşam saatlerinde bir grup asker tarafından yapılmaya çalışılan darbe girişimi ile ilgili, "Türkiye'deki olaylara ilişkin reel zamanda bilgiler alıyoruz. Her türlü ölümcül çatışmadan uzak durulması ve tüm sorunların Anayasa çerçevesinde çözülmesi gerek" dedi.
Editör: İsveç Gündemi