Oklahoma'daki Neel Veteriner Hastanesi, 21 Şubat'ta Facebook sayfasında paylaştığı fotoğrafta, Border Collie kırması olan Skipper'in 4 gündür hayatta kalmasını bir "mucize" olarak nitelendirdi.

Bugüne kadar kayıtlı olan araştırmalara göre aynı sorunu yaşayan hiçbir köpek bu kadar uzun süre yaşamamıştı. Ayrıca veterinerler, gözlem altında tutulacak olan Skipper'in sağlıklı bir hayatı olabileceğini belirtti.

Skipper'in bakımıyla ilgilenen veterinerler dünyada böyle bir durumla ilk kez karşı karşıya kalındığını vurgulayarak, "6 bacaklı bir köpeğin ilk kez anne karnında ölmeden doğması son derece mucizevi bir durum. Şaşırmamak mümkün değil" diye konuştu.

'6 bacağı da normal hareket ediyor'

Doktorlara göre, Skipper'in ikizinin anne rahminde gelişemediğinden dolayı bu durum ortaya çıktı. Yavru köpek, Monocephalus dipygus ve monocephalus rachipagus dibrachius tetrapus adlı 2 nadir malformasyonla doğdu.

Skipper çift uzuvlarına ek olarak bir kraniyal ve göğüs boşluğu, 2 pelvik bölge, 2 alt idrar yolu, 2 üreme sistemi ve 2 kuyruk ile dünyaya geldi.

Köpeğin "çok güçlü" olduğunun altını çizen veterinerler, "Organları iyi durumda. Skipper iyi besleniyor, 6 bacağı da normal hareket ediyor. Diğer yavru köpekler gibi büyüyecek" dedi.

Editör: İsveç Gündemi