Arnavutluk'un başkenti Tiran'da, bir gencin, polisin "dur" ihtarına uymadığı için vurularak öldürülmesinin ardından 9 Aralık'ta başlayan gergin protestolar dördüncü gününde de devam etti.

Koronavirüs salgını nedeniyle 10'dan fazla kişinin bir araya gelmesinin yasak olduğu dönemde, 4 gündür protesto düzenleyen yüzlerce gösterici, "Klodian için Adalet" çağrısında bulundu.

Göstericilerin yoldaki tabela, trafik sinyalleri ve diğer nesnelere zarar vermesinin ardından gerginliği arttırdı.

Polis göstericilere göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Göstericiler, polis müdahalesinin ardından şehrin farklı bölgeleri ve merkezindeki ana caddelerde yönelerek burada toplandı.

25 yaşındaki gencin öldürülmesinden sonra ülkede şiddet eylemlerine de dönüşen ve kurum binaları ile çevrede hasara neden olan protesto gösterileri düzenleniyor.

Tiran Asliye Mahkemesi, görevi sırasında genç adamı hizmet silahıyla vurmakla suçlanan polis memuru Nevaldo Hajdaraj hakkında tutuklu yargılama kararı vermişti.

Batı Kudüs'te toplanan yüzlerce kişi, hakkındaki yolsuzluk davası ve yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadeledeki başarısızlığı nedeniyle Başbakan Binyamin Netanyahu’nun istifası talebiyle gösteri düzenledi.

Ellerinde meşaleler taşıyan göstericiler, Netanyahu karşıtı sloganlar attı.

İsrail polisi göstericilerden 13 kişiyi gözaltına aldı.

İsrail'de yaklaşık 25 haftadır aralıksız düzenlenen haftalık cumartesi gösterilerinde sokaklara çıkan İsrailliler, hükümetin Kovid-19 krizini kötü yönettiğini söyleyerek Başbakan Binyamin Netanyahu'yu istifaya zorluyor.

ABD'nin başkenti Washington'da ABD Başkanı Donald Trump'a destek eylemleri sırasında karşıt görüşlü gruplar arasında kavgalar çıktı.

Trump'ı destekleyen gruplar, ABD başkanlık seçimi Seçiciler Kurulu oylamasından önce Washington'da düzenlediği eylemde sıkı güvenlik önlemine rağmen şehrin birçok noktasında karşıt görüşlü gruplar arasında arbede yaşandı.

Cuma akşamından itibaren Washington sokaklarında toplanmaya başlayan Trump destekçileri ile solcu Antifa (Antifaşist Hareketi) ve Siyahlar'ın Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter-BLM) hareketi mensupları arasında kavgalar çıktı.

BLM Meydanına gitmek isteyen bir grup ile Trump destekçileri arasında çıkan bir arbedede bir kişinin bıçaklandığı belirtilirken birçok kişi gözaltına alındı.

Editör: İsveç Gündemi