Dünya koronavirüs kriziyle mücadele ederken, denizin derinliklerinde olanların bundan haberi yok.

Nükleer silahlı denizaltılarda bulunan bir Fransız ekibinin, pandemi henüz yokken gemiye bindiler.

Mürettebat aylardır deniz seviyesinin altında kalıyor ve dış dünyadan tamamen ayrı tutuluyor. İnternetten yoksunlar ve aktif olarak tüm dünyayı felç eden virüs salgını hakkında Fransız yetkililer bilgi vermemeyi seçtiler. 

Fransa'nın denizaltı filosundaki çalışanlar, kötü haberi mürettebattan uzak tuttuklarını, böylece gemideki çalışanların moralini olumsuz etkilenmesine engel olduklarını belirtiyor.

Emekli Amiral Dominoque Salles haber ajansı AP'ye verdiği demeçte, "Bilmiyorlar. Gemideki çocuklar tamamen görevlerine odaklanmalı" dedi.

"Hoş olmayan bir sürpriz olacak"

Kaptan muhtemelen korona krizi hakkında bilgilendirildi, ancak belirli ayrıntılar almadan. Mürettebatın limana girmeden hemen önce bilgilendirileceğine inanıyor.

Eski bir subay ve denizaltı gemi doktoru Le Triomphant, "Deniz altında tüm bilgilerden gerçekten ayrıldığınız tek yer var. Krizi, bizim gibi, korku ve karantina ile yaşamayacaklar diyerek "onlar için hoş olmayan bir sürpriz olacak" ifadeleri kullandı.

Nükleer silahlı denizaltıların nerede, ne zaman ve nasıl hareket ettiği bir devlet sırrıdır. Bu nedenle, Fransız filosu, Fransa'nın 17 Mart'ta ulusal bir sokağa çıkma yasağı uygulamadan önce limandan ayrılıp ayrılmadığını doğrulamayacak. Ancak mürettebat genellikle denizde en az 60-70 gün geçirir.

Editör: İsveç Gündemi