ABD İstanbul Başkonsololuğu'ndan İstanbul istiklal Caddesi'nde yaşanan intihar saldırısı hakkında ilk açıklama geldi.

Açıklama:

"İstiklal'deki patlamanın şoku ve üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin yasını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz"

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault da, İstiklal Caddesi'ndeki terör eylemini şiddetle kınadı.

Bakanlığın internet sitesinden yazılı bir açıklama yapan Ayrault, saldırıyı 'alçakça ve korkakça' diye nitelendirdi. Fransız bakan, ölenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulunduğu ve terörle mücadelede Türkiye ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını kaydetti.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz da, İstiklal Caddesi'ndeki terör eylemiyle ilgili açıklama yaptı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Schulz, "İstanbul'daki alçakça terör saldırısında ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralıların da acil ve tam olarak şifa bulmalarını diliyorum." ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu'nun genişleme müzakerelerinden sorumlu üyesi Johannes Hahn da, İstanbul'daki intihar saldırısı sebebiyle büyük endişe içinde olduğunu belirtti. Hahn, "Bu şiddet eylemlerini en güçlü şekilde kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından açıklama yapan Hahn, "Türkiye'de bir iğrenç terör saldırısı daha." dedi ve saldırıda ölenlerin aileleri ve tüm mağdurlarla dayanışma içinde olduğunu ifade etti.

AB Komisyonu'nun göçten sorumlu üyesi Dimitris Avramapulos da "Türkiye'de bir terör saldırısı daha. Yine masum siviller. Kesin bir dille kınıyorum. Teröre karşı ortak savaşımız sürecek." ifadelerini paylaştı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısını, "Masum sivilleri ve Müttefikimiz Türkiye'yi hedef alan yeni bir terör zulmü" diye nitelendirdi ve terörü güçlü şekilde kınadı.

Saldırıda ölenlerin aileleri, yaralananla ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduğunu belirten Stoltenberg, "Terör, meşru görülemez. NATO müttefikleri terörün her çeşidiyle mücadelede kararlılıkta birleşmiş bir şekilde Türkiye'nin yanındadır." ifadelerini kullandı.
Editör: İsveç Gündemi