Dün SVT Aktuellt'e konuşan enfeksiyon kontrolü profesörü Jan Albert, İsveç'te de durumun daha sıkıntılı olabileceğini söyledi.

Albert, "Bu tür bir virüs, tipik bir kış virüsüdür. Bu virüse karşı havalar gerçekten çok soğuduğunda bir avantaja sahip olmak garip olurdu. Bu enfeksiyonlar genellikle Ocak ayında zirve yapar" ifadeleri kullandı.

Test, enfeksiyon izleme ve yerel eylemin virüsü kontrol altına alabileceğini umuyor.

Avrupa'nın birçok yerinde yeni vaka sayısı artmasına rağmen, ölümler de oran daha düşük kalmaktadır.

Jan Albert'e göre bunun iki sebebi olabilir:

"Biri diğer yaş grupları, şu anda enfekte olduğu keşfedilenler çoğunlukla daha genç insanlar. İkincisi ise, test kapasitesinin hem İsveç'te hem de diğer ülkelerde çok artması, böylece var olan vakalardan daha fazlasını keşfetmeniz mümkün oluyor" dedi.

DSÖ: Durum oldukça endişe verici

DSÖ Avrupa Başkanı Hans Kluge Kopenhag'da düzenlediği basın toplantısında, koronavirüsün Avrupa'da yayılmasının ciddi ve endişe verici olduğunu söyledi.

Haziran ayında enfeksiyonun yayılması en düşük seviyedeydi, ancak şimdi Eylül ayında tekrar hız kazandı ve Avrupa'nın enfeksiyonu geri püskürtmeye devam etmesi gerekiyor.

"Bu rakamlar artan testleri yansıtsa da, bölge genelinde endişe verici bir yayılma oranı da gösteriyor." açıklamasında bulundu.

Kluge, "Pandeminin buradan nasıl gelişeceği bizim elimizde. Bununla daha önce savaştık ve yine savaşabiliriz" dedi.

Editör: İsveç Gündemi