Delta ile ilgili araştırmalar sürerken ABD'den önemli bir açıklama geldi.

Nebraska Üniversitesi Tıp Merkezi'ndeki Küresel Sağlık Güvenliği Merkezi'nin eş direktörü Dr. James Lawler, Koronavirüsten en çok etkilenen yaş grubunun değiştiğine dikkat çekti ve "30'lu yaşlarındaki yetişkinler için hastaneye yatış oranları rekor seviyelere ulaştı" dedi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri tarafından yayınlanan son veriler de Lawler'ı destekler nitelikte. Zira açıklanan son verilere göre, 30'lu yaşlarındaki hastaların hastaneye yatma oranı bir önceki haftaya oranla yaklaşık yüzde 25 arttı.

BELİRTİLER DE DEĞİŞTİ

ABD'li doktor George Monks da Delta ile birlikte semptomların değiştiğini duyurdu. Monks son dönemde sıkça görülen belirtileri de açıkladı.

International Business Times'ta yer alan habere göre, Delta varyantına yakalanan hastalar sıklıkla orijinal virüse yakalananların aksine virüse tat ve koku kaybı yaşamıyor.

Aynı habere göre, Delta varyantı öksürük, nefes darlığı, ateş ve vücut ve baş ağrıları gibi belirtilere ev sahipliği yapıyor. İngiltere'de yapılan bir araştırma bu sonuçları destekliyor.

Buna göre, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve burun akıntısının artık en çok bildirilen Kovid-19 semptomları olduğu açıklandı. 40'lı yaşların altındakilerde baş ağrısı (%66), boğaz ağrısı (%53), burun akıntısı (%49) ve ateş (%42), oranında görüldü.

Aynı araştırmaya göre, artık daha az insan tat alma duyularını kaybettiklerini bildiriyor. Aynı araştırmaya göre, enfekte olan genç insanlar artık daha hafif soğuk algınlığı semptomları gösteriyor.

İngiltere'de virüse yakalanan binlerce kişiye ait verileri mercek altına alarak yapılan araştırmaya göre, koku kaybı olarak da bilinen anosmi artık en yaygın 10 semptom arasında değil.

Uzmanlar Delta varyantının virüsün diğer tüm türlerine kıyasla daha kolay yayıldığı için maske takmaya devam edin çağrısında bulunuyor. Uzmanlar ayrıca aşıların Delta'ya karşı en etkili silah olduğunun da altını çiziyor.

Editör: İsveç Gündemi