Başbakan Ahmet Davutoğlu, zirve sonrası Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Jean –Claude, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ile birlikte düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

PKK ÇADIRINA İZİN VEREN BELÇİKA HÜKÜMETİNE TEPKİ

Davutoğlu, zirvenin yapıldığı binanın yanına PKK'nın çadır kurmasına izin veren Belçika hükümetine de tepki gösterdi.

"PKK VE DAEŞ AYNIDIR"

"Teröre karşı dayanışma konusu da çok önemli. Terör nereden gelirse gelsin beraber çalışmak zorundayız. Yalnız bir konuda kırgın olduğumu belirtmem gerekiyor. Bu binanın dışında terörizmi destekleyen bayraklar sallanıyor. Terör örgütleri arasında ayrım yapmamalıyız. DAEŞ, PKK aynıdır. Kurbanları aynıdır."

AVRUPA'NIN İKİ YÜZÜ

"Gerçeğin ilk yüzünü görüyorsunuz, biz birlikteyiz birlikte çalışıyoruz omuz omuza. Ama Avrupa gerçeğinin öbür yüzünü de her zaman eleştireceğiz. Bunu yapacağız çünkü doğru yönü ancak böyle bulabiliriz. Teröre nasıl ortak tavır alınacak? bun çok önemli bir nokta. Tüm Avrupalı liderlere teşekkür ediyorum. Ankara saldırısından sonra beni arayan herkese teşekkürümü ilettim. Bu bir dayanışmadır. İşte bu işin bir yüzü ancak diğer yüzü de şu: Gençleri, kadınları çocuklarında aralarında bulunduğu 35 sivili Ankara'da katletmiş olan bir terör örgütü. Hem de otobüs duraklarında. Bunu bir Brüksel'de düşünün. Araçla otobüs durağına geliyor ve insanlarınızı öldürüyor. Bu terör örgütü aynı bayrağıyla bugün Brüksel'in sokaklarında gösteri yapabildi. Siz nasıl hissederdiniz. Kendinizi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ya da benim yerime koyun. Herkesin bizi dinlemesi ve saygı duyması gerekiyor. Biz başkalarının acılarına saygı duyuyoruz ve acılarımıza saygı duyulmasını bekliyoruz." 

Kaynak : Haber7
Editör: İsveç Gündemi