DANİMARKA’nın Ankara Büyükelçesi Svend Olling, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Şahin, ziyarette, Danimarka’nın birçok konuda ilkleri başardığını belirterek, Türkiye için önemli olduğunu söyledi. Önümüzdeki hafta Danimarka Sanayiciler Konfedarasyonu’ndan bir heyetin kente geleceği bilgisini Büyükelçi Olling’den alan Şahin, şöyle devam etti:

“Bizim bir kampanyamız var ‘Şimdi Gaziantep’e Gelme Zamanı’ diye. Danimarkalı sanayicilerimizinde bu kampanyanın içerisinde olmaları ve şehrimize gelmiş olmalarındanda çok büyük bir mutluluk duyarız. Çünkü hakikatan Suriye meselesi, göç meselesi bölgeyi son 5 yılda çok yordu. Bu bakımdan bizim yeni yatırımlara, güçlü işbirliklerine ve pozitif gündeme ihtiyacımız var.”

Şehrin çok ciddi sanayi altyapısının bulunduğunu aktaran Şahin, 170 ülkeye ihracat yapıldığını bildirdi.

SURİYE’NİN İNŞASINDA GAZİANTEP ÖNEMLİ BİR ROL ALACAK

Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan Suriye konulu görüşmelerden umutlu olduğunu, bu görüşmelerle 2017’de kalıcı barış beklediklerini belirten Şahin, şunları söyledi:

“Bunun sonunda da Suriye’nin yatırımları, üretimi, Suriye’nin yeniden inşasında Gaziantep çok önemli bir rol oynayacak. Çünkü bu altyapı, bu bölgede Gaziantep’te var. Biz Danimarka’dan da çok ciddi bir şekilde makine alıyoruz. Makine noktasında en büyük içeriye aldığımız makine markalarından birtaneside Danimarka. Dolayısıyla bizim bu paydaşlığınızı, güçlü işbirliğimizi Suriye’nin yeniden yapılandırılmasında Gaziantep’i de merkeze alarak çok kuvvetli bir şekilde organize edebiliriz.”

Olling de Danimarka’nın Gaziantep ve bölgede çok iş yaptığını, özelliklede ticaret noktasında önemli işler yaptığını aktardı.

Önümüzdeki hafta Danimarka Sanayiciler Konfedarasyonu’ndan bir heyetin Gaziantep’e geleceğini bildiren Olling, “Buraya şirket kurmak ve yatırım yapmak için en uygun modellerin neler olduğu konusunda araştırma yapmak için geliyorlar. Özellikle de Suriyeli mültecileri de içeren işlerlerle ilgili araştırma yapılacak. Önümüzdeki hafta burada olacaklar“ dedi.

Türkiye ve bölgenin Suriyeli mülteciler noktasında başarılı işler yaptığını belirterek, tebrik eden Olling, dünyanın başka hiçbir yerinde, hiçbir ülkenin bu konuda ayaklanmadığını, insani yardımda bu kadar önemli bir rol almadığını vurguladı.

Editör: İsveç Gündemi