AB Komisyonu İçişleri Komisyonu Ylva Johansson da sosyal medya hesabında #loveisessential (aşk gereklidir) #loveisnottourism" etiketlerini kullanarak vize uygulamasına destek vermişti.

Kopenhang yönetimi Danimarkalı biriyle en az 6 ay ilişkisi olduğunu ispatlayan ve AB dışından bir ülke vatandaşı olan kişilere "sevgili vizesi" adı altında ülkeye giriş izni veriyor.

Amsterdam hükümetinin de Hollanda vatandaşı biriyle en az 3 ay ilişkisi olduğunu ispatlayabilen yabancılara seyahat engelini 27 Temmuz'dan itibaren kaldırması bekleniyor. Ancak Hollanda'ya AB dışından gelecek "sevgililerin" havaalanında ilişkilerini ispatlamaları ve görevlileri ikna etmesi gerekiyor.

Alman milletvekillerinden İçişleri Bakanlığı'na açık mektup

Almanya'da ise parlamentodaki 100'ü aşkın milletvekili, bu konuda bazı adımlar atılması için imza toplayarak İçişleri Bakanlığı'na açık mektup gönderdi.

Avrupalı siyasiler söz konusu uygulama konusunda kişilerin herhangi bir şekilde havaalanlarındaki yetkilileri kandırabileceğini düşünmüyor. Aksi bir durum yaşandığı taktirde ilgili kişilere "devlet yetkililerine yalan beyanatta bulunma" suçlamasıyla dava açılabilecek.

Editör: İsveç Gündemi