Danimarka Halk Sağlığı Otoritesine eşdeğer Ulusal Sağlık Kurulunda Søren Brostrøm, "Semptom göstermeyen Danimarkalılar artık koronavirüs için test edilebilmelidir. Pozitif tespit edilen kişiler, kendilerini karantinaya almalılar ve başkalarını uyararak olası bir enfeksiyon salgınını önlemek için yardımcı olmalılar" dedi.

Søren Brostrøm Jyllands-Posten'e verdiği demeçte, Vatandaşların sorumluluk alması için çalışıyoruz. Danimarka Hasta Güvenliği Kurulu doktorlarının hastaların tüm temaslarını izlemenin uzun süreceğini söylüyor.

Bu kaçınılmaz bir görev, çünkü şimdi çok daha fazlasını test ediyoruz.

Ülkede şu anda test çadırları kuruluyor ve hasta olduğunu tespit edilenler, dört, altı ve sekiz gün boyunca test edilmelidir.

Salgına ikinci bir fırsat verilmemesi açısından herkese test yapılarak, virüs tespit edilen kişilerin durumlarına göre izole edilmeleri gerektiğini düşünün Danimarkalı yetkililer, günler öncesinden bunun hazırlıklarına başladı. Ülke genelinde kurulumu devam eden test çadırlarında ülkede yaşayan herkese test yapılacağı belirtildi.

Dün yapılan bir açıklamaya göre, Danimarka İsveç sınırı başta olmak üzere, komşu olduğu ülkelerin sınırlarında da testlere başlayacak. Dışarıdan virüsün içeri girmemesini önemli bulan yetkililer, gerekli her türlü adımın atılacağını belirtiyor.

Editör: İsveç Gündemi