Danimarka'nın İstanbul Başkonsolosu Thierry Hoppe, Türkiye ile Danimarka'nın ticari iş birliğini önemli ölçüde artırma konusunda mutabık olduğunu belirterek, "Şimdiden çift yönlü ticaretin bu yıl salgından kurtulduğunu görüyoruz. Bu nedenle, gelecekteki ticari işbirliği için iyimserim." dedi.

Türkiye'de yeni göreve başlayan Hoppe, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Hoppe, Danimarka'nın, Türkiye'de sürdürülebilir enerji teknolojilerini geliştirmek için gerekli bilgi aktarımı ve iş birliğine katkıda bulunması konusunun kilit bir öncelik olduğunun altını çizdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Danimarka Enerji Ajansı'nın deniz üstü rüzgar enerjisi altyapısını oluşturduğunu belirten Hoppe, ikili ilişkilerin artırılacağını belirterek, "Şimdiden çift yönlü ticaretin bu yıl salgından kurtulduğunu görüyoruz. Bu nedenle, gelecekteki ticari iş birliği için iyimserim." ifadelerini kullandı.


Danimarka'dan Türkiye'ye yapılan ihracatın beşte birini tek başına tıbbi ve farmasötikal ürünlerin oluşturduğunu kaydeden Hoppe, "Çeşitli türde makineler, aletler ve elektronikler de hem sanayi sektörüne yapılan ihracatın çok büyük bir bölümünü oluşturuyor hem de birçoğu, enerji ve su için de yeşil geçişle ilgili ürün ve bileşenlerden oluşuyor." diye konuştu.

Editör: İsveç Gündemi