Çocuklarının ellerinden alınmasının acısını yaşayan Öztürk ailesine bir darbe daha vuruldu. Belediye ayda bir çocuklarını görmeye izin verdiği ailenin bu iznini de iptal ederek, ailenin çocuğunu görme iznini askıya aldı. Aile bu karara bir kez daha yıkılırken, avukukatları aracılığı ile karara itiraz edileceği bildirildi.
Habertürk'ün haberine göre, bir hemşire genç kadın için “Göz teması kuramıyor, çocuğa bakamaz” raporu hazırladı. Ishoj Belediyesi yetkilileri, anne adayının psikolog tarafından da kontrol edilmesini istedi.

BAŞKA BİR AİLEYE VERDİLER

Test sonucunda, psikoloğun sorularına tercüman eşliğinde cevap veren Öztürk’ün IQ’sunun düşük çıktığı belirtildi. Bunun üzerine, bebeğin aileden alınmasına karar verildi. 5 Şubat’ta dünyaya gelen bebek, aileden alınarak geçici olarak başka bir aileye verildi. Bebeklerini geri almak için yetkililere başvuran aile olumsuz yanıt aldı. Olayın duyulmasıyla bölgede yaşayan Türkler belediye önünde protesto etti. Bebeğin baba annesi ve anneanesi çocuğa bakacak durumda olmasına rağmen belediye bu isteği de kabul etmedi. 

Editör: İsveç Gündemi