Hükümete saldırı şüphesiyle iki kişi tutuklandı.

Maketin üzerinde başbakan için "Öldürülmeli" yazan bir slogan vardı.

Kopenhag Emniyet Müdürü Anne Tønnes basın açıklamasında, "Bir demokraside böylesine ciddi tehditler yapmak asla kabul edilemez, bu yüzden yürütülen kapsamlı soruşturmanın zaten davada tutuklamalarla sonuçlanmasından çok memnunum." ifadeleri kullandı.

Tutuklanan kişiler 30 ve 34 yaşında iki erkek.

Cumartesi gecesi, Danimarka'da hâlihazırda geçerli olan sıkı enfeksiyon kontrol önlemlerini protesto etmek için Kopenhag'daki Frederiksberg'de kalabalık bir grup toplandı.

Alınan tedbirlerden memnuniyetsizlik protestosunun arkasında, kendisine "Siyah giyen adamlar" adını veren bir grup vardı.

Ancak grubun gösteri yaptığı önceki olaylarda olduğu gibi, protesto alevlend. Polise molotof atan gruba polis müdahale etti.

Ekstra Bladet, Danimarka Başbakanını temsil eden oyuncak maket ateşe verilmeden önce bir elektrik direğine asıldığını bildirdi.

Hükümete yönelik saldırıları içeren suç sınıflandırması, Danimarka Ceza Kanunu'nun 113. bölümüne giriyor. Bu suçtan hüküm giyen herkes, 16 yıl bir hapis cezası bulunuyor. Kopenhag Polisi basın açıklamasında, tehdidin bir hükümet üyesine yönelik olması ağırlaştırıcı bir durum olduğunu yazdı.

Editör: İsveç Gündemi