Frederiksen basına verdiği demeçte, Danimarka'da enfeksiyonun gelişimi ve yayılımı o kadar ciddi ki, yeni normalleşmede bir sonraki adımı ertelenmesi gerekiyor dedi.

Frederiksen, ülkedeki vaka sayısı artıyor ve birçoğu enfeksiyonu azaltacak kuralları ve önerileri unutmaya veya görmezden gelmeye başladı.

Frederiksen, yaz dönemiyle birlikte toplum olarak koronavirüsten korunma konusunda gevlemeye başladık, sosyal mesafe açısından mesafeler azalıyor. Birçok insanla temaslarımız artıyor diyerek, yeniden başa dönüyor yorumunda bulundu. Frederiksen ayrıca, belki önümüzdeki haftalarda, sonbaharın gelmesiyle birlikte yeniden sert önlemlerin gelmesi sözkonusu olabilir dedi.

Son haftalarda, başta Århus ve diğer bazı bölgelerinde vakaların yeniden yükselişe geçmesi, bazı kısıtlamalar getirdi. Aarhus'taki durum, Danimarka'nın geri kalanında salgınla mücadele etmek için insanları neler beklediğinin bir önizlemesi olabilir.

Frederiksen, toplu taşıma, mağazalar veya mesafeyi korumanın zor olduğu diğer yerler gibi özel durumlarda maske takmanın ulusal bir gereklilik olduğunu belirtti.

Normalde Danimarka, normalleşmede Ağustos ayında yeni bir adım atacaktı. Bu süreç Ağustos'ta başlayacak ve sınırlamaların bulunduğu gece kulüpleri ve eğlence merkezleri başta olmak üzere, kültürel, sanatsal ve spor dallarında insanların biraraya gelme sınırlamasını kaldıracaktı. Ancak vakaların aniden yükselişe geçmesiyle birlikte bu adım askıya alındı.

Editör: İsveç Gündemi