Rumiyah ismi yeni bir dergiyi ‘takipçileriyle buluşturan’ DAEŞ bir kez daha İstanbul’u fethedeceğini iddia ederek tehdit savurdu.
Sputnik'ten Hikmet Durgun'un haberine göre, DAEŞ, Dabıq’ın ardından İngilizce ‘yayın yapan’ bir dergi daha çıkardı. Örgüt, Türkçe, Rusça ve Fransızca başta olmak üzere çeşitli dillerde yayınlanan dergisine ‘Roma’ anlamına gelen ‘Rumiyah’ adını verdi.

İSTANBUL TEHDİDİ

Bu ismin neden tercih edildiği ise derginin ilk sayısında şöyle açıklandı: “Dergimize isim olarak tercih ettiğimiz ‘Rumiyah’ (Roma) ismi, Allah Resulü’nün kıyamete yakın fethiyle bizi müjdelediği yerin ismidir. Rabbimizden isteğimiz, bu beldeyi ve ondan daha önce fethedilecek olan Konstantiniyye’nin (İstanbul) fethini bize nasip etmesidir.”

‘ADNANİ İÇİN İNTİKAM’ ÇAĞRISI

Öte yandan Rumiyah, ilk sayısında DAEŞ’in Rus operasyonuyla öldürülen sözcüsü Ebu Muhammed El Adnani’yi ‘kapağına taşıdı.

Adnani için intikam çağrısında bulunan örgüt, DAEŞ militanlarından ‘kendilerini feda etmelerini’ istedi. DAEŞ’in bu çağrısının ardından Avrupa ülkeleri başta olmak üzere uluslararası koalisyona destek veren devletlere yönelik saldırılar düzenlenebileceği tahmin ediliyor.

Bu arada, dergide Gaziantep’teki bir kına gecesine düzenlenen intihar saldırısına ilişkin herhangi bir bilgi ya da açıklama bulunmuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırının ardından yaptığı ilk açıklamada bulguların DAEŞ'i işaret ettiğini kaydetmişti.
Editör: İsveç Gündemi