Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le yapacağı yüz yüze görüşme için özel uçak "TUR" ile 13.15'te Rusya'nın St. Petersburg kentine vardı.

Erdoğan'la Putin Konstantin Sarayı'nda bir araya geldi.
Putin: "Bu görüşme her iki ülke halkının hayrına olacaktır. Her türlü darbe kalkışmalarına karşıyız. Ticari-ekonomik ilişkilerimizi, terörle mücadeleyi ele alacağız. Bütün bunları yeniden hayata geçireceğimiz için çok seviniyorum."
Erdoğan: "Nahoş olaydan sonra süratle bir araya geldik. Darbe girişiminin ardından aramanız bizi mutlu etmiştir. İnanıyorum ki dayanışmamız bölgedeki sorunların çözümüne de yardımcı olacaktır."
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, St. Petersburg Pulkovo Havalimanı'nda, Rusya Dışişleri Bakanlığı St. Petersburg Temsilcisi Vladimir Zapivalov, St. Petersburg Valiliği Dış İlişkiler Başkanı Yevgeni Grigoryev, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, St. Petersburg Başkonsolosu Kazım Çavuşoğlu ile büyükelçilik ve başkonsolosluk personeli karşıladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek uğurladı.

ERDOĞAN'IN HEYETİNDE MİT MÜSTEŞARI HAKAN FİDAN DA VAR

Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, MİT Müsteşarı Hakan Fidan da Rusya'ya gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Petersburg ziyareti kapsamında, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek ve baş başa görüşmenin ardından heyetler arası çalışma yemeğine katılacak.

ERDOĞAN VE PUTİN'DEN ORTAK BASIN TOPLANTISI

İki liderin, yemeğin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi planlanıyor. Erdoğan ve Putin, ayrıca Türk ve Rus işadamlarına da hitap edecek.

RUSYA YOLCULUĞU BÖYLE BAŞLADI
Cumhurbaşkanı resmi fotoğrafçısı Yasin Bülbül, Instragram hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya'ya giden uçağına binerken görüntüledi..
Editör: İsveç Gündemi