COVID-19 nedeniyle ABD'de 262 bini aşkın kişi hayatını kaybederken, toplam 12 milyon 589 bin vaka ile koronavirüste en fazla vakaya sahip ülke konumunda bulunuyor.

Salgının ABD'de hızla yayıldığı Nisan aylarında New York kentinde, aşırı yoğun hastaneleri rahatlatması için şehrin ilçelerine yerleştiren soğutmalı morg kamyonları, COVID-19'un yıkıcı etkisinin etkisinin simgesi haline gelmişti.

New York Post'un haberine göre, Nisan'dan bu yana New York'ta koronavirüsten ölen yaklaşık 650 kişinin cesedi morg olarak kullanılan dondurucularda kaldı.

Yetkililer, bu kişilerden 230'unun akrabası bulunamadığı için, diğerlerinin ise ailelerinin cenaze töreni için maddi gücünün yetmemesi nedeniyle defnedilemediğini belirtti.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, ceset kamyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Onlar, sadece COVID-19’un değil, her türlü ekonomik ve sosyal hastalığın da kurbanı oldular" dedi.

Yetkilier, mali sıkıntıların birçok ailenin akrabalarının cesetlerini başka bir yere yerleştirmesini engellediğini söyledi.

Şehirde cenaze fiyatları, Mayıs ayında 900 dolar olmasına karşın, Kasım ayında tam 1700 dolara yükseldi. Bununla birlikte, New York Cenaze Yöneticileri Derneği, farklı dini inaçlara ait olan ritüllerin uyguladığı bir törenin 9 bin dolara, tipik bir kremeasyon törenin ise 6 bin 500 dolara mal olabileceğini açıkladı.

Editör: İsveç Gündemi