ABD'de havaalanlarına girmesi yasaklanan adam hapis cezasıyla karşı karşıya.

Kaliforniya eyaletinde ikamet eden ve adının Aditya Singh olduğu belirlenen zanlı ekim ayında geldiği Chicago O'hare Uluslararası Havalimanı'nda Covid-19'a yakalanmaktan korktuğu için saklanmaya başladı. Kendisine sahte bir havaalanı personeli kimliği hazırlayan 36 yaşındaki zanlı, hiç kimseye belli etmeden 3 ay boyunca havaalanının güvenlikli bölgesinde yaşamayı başardı.

Olayın ortaya çıkması üzerine gözaltına alınan Aditya Singh, Cook County Nezarethanesi'ne sevk edilirken, daha önce herhangi bir sabıka kaydı olmadığı ve 1000 dolar kefaretle serbest bırakılabileceği açıklandı. Savcılık makamı ocak ayı sonunda hakim karşısına çıkacak olan zanlı Aditya Singh'in yasaklı bir bölgeye girmek ve hafif suç işlemek sebebiyle mahkemeye sevk edildiğini belirtti.

Cook County hakimlerinden Susana Ortiz havaalanında bu kadar uzun süre kendisini saklayabilen birinin yolcular için tehlike arz ettiğini ve olayın oldukça güvenli mekanlar olarak bilinen havaalanları için endişe verici olduğunu söyledi.

Singh'in savunmasında "Covid-19'dan korktuğu için Kaliforniya'ya dönmediği, sahte kimliği havanında bulduğu ve yolcuların da kendilerine yiyecek ve içecek temin ettiğini söylediği" kaydedildi.

Editör: İsveç Gündemi