Liberya'da Ebola hastalığının aldığı canlar arkalarında dram dolu bir yaşam ve çaresizlik bırakıyor. Müslüman çocukları ölümle pençeleşiyor.
Açlıkla ölümün kıyısında olan binlerce çocuğa yardım eli uzatmak için yardım kampanyası başlatan Ih-Da Vakfı, International Association for Humanitarian Aid, bölgedeki çaresizliğe çare olunması için önemli bir görev üstlendi.

Ebola hastalığından dolayı aile ve yakınlarını kaybetmiş olan ve bir camii'ye sığınan yetim çocuklar için bir yurt inşa etmeyi planlayan vakıf aynı zamanda gıda ve kıyafet yardımı sağlamak için duyarlı vatandaşlara çağrıda bulunuyor. Ih-Da vakfı başkanı İhsan Dağoğlu, bölgedeki sorunların çok derin olduğunu, çocukların açlık sebebi ile zayıf düştüğünü ve yoksulluğun her türlü hastalığı beraberinde getirdiği bölgede özellikle yetim çocukların çaresizce yardım eli uzatılmasını beklediğini ifade ederek, müslümanların yardımlaşma duygusunun bugünlerde büyük önem taşıdığını ve yetim çocuklara gereken yardım elinin özellikle mübarek üç aylara girmişken daha etkin uzaması gerektiğinin altını çizdi.

Farklı bölgelerde yüzlerce çocuğun camilere ve yetimhanelere sığındığını belirten Dağoğlu, İsveç'te yaşayan vatandaşlarımızın imkanları dahilinde çocukların hayata tutunması için destek olmalarını beklediğini söyledi.

Afika'nın yoksullukla mücadele eden birçok bölgesine çeşitli yardımlar ulaştıran Ih-Da vakfı, yurt, okul, çeşme gibi yapılar inşa ederken aynı zamanda gıda ve kıyafet yardımlarıda yapıyor. Yardım severlerin destekleri ile daha çok insana yardım etmeyi hedefleyen vakıf, yapılan yardımların ulaşan ihtiyaç sahipleri ile yardım severler arasında Ih-Da vakfı bir köprü görevi görüyor. 

Ih-Da vakfı hakkında daha detaylı bilgi almak için https://www.facebook.com/ihda.vakfi sayfasını ziyaret edebilir ve İsveç'te yapmak isteyeceğiniz yardımlar için 076 189 29 22 nolu telefondan daha detaylı bilgi alabilirsiniz
Editör: İsveç Gündemi