Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunan adalarındaki tatbikatlar ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Yunanistan unutmasın ki rüzgâr eken fırtına biçer. Bir gece ansızın gelebiliriz, tehditlere sessiz kalmayız" dedi. Çavuşoğlu ayrıca, "Ya geri adım atarlar ya da biz gereğini yaparız." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Romanya Dışişleri Bakanı Bogdan Aurescu'yla Ankara'da basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu, Yunan adalarındaki tatbikatlar ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Yunanistan unutmasın ki rüzgâr eken fırtına biçer. Bir gece ansızın gelebiliriz, tehditlere sessiz kalmayız" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle;

Yunanistan'ın silahlandırdığı adalar 1923 Lozan ve Paris anlaşmaları ile Yunanistan'a vermiştir ve tek bir şartla vermiştir. Yunanistan bu adaları silahlandıramaz. Yunanistan bu iki anlaşmayı doğrudan ihlal ediyor. Barışı İstemeyen Yunanistan. Barış anlaşmalarını ihlal ediyor. Biz hukuki argümanlarımızı gönderdik. Gelen cevaplara baktık. Tamamen siyasi demagoji içeren cevaplar. Haksız, hukuk, argümanı ortaya koyamıyor.

Norveç: İsrail'in Gazze'ye giden gıda konvoylarını engellemesi "kabul edilemez" Norveç: İsrail'in Gazze'ye giden gıda konvoylarını engellemesi "kabul edilemez"

"YA YUNANİSTAN GERİ ADIM YAPAR YA DA BİZ GEREĞİNİ YAPARIZ"

Bu ihlalden vazgeçmezse Yunanistan bu adaların egemenliği tartışılır. Bizim buna sessiz kalmamız mümkün değil. Bu adaların ihlalinden vazgeçmesi lazım. Ya Yunanistan geri adım yapar ya da biz gereğini yaparız. Cumhurbaşkanımızın 'Bir gece ansızın gelebiliriz' sözü de bunun için. Biz bunlara sessiz kalamayız. Gerekli adımları atarız.

Yunanistan şunu unutmasın, rüzgar eken fırtına biçer. Barışı istemiyorsan biz de gereğini yaparız. Bir gece ansızın...

Editör: İsveç Gündemi