Almanya’da otomobil fabrikasının taşeron şirketinde çalışan Uzun, yaptığı açıklamada aynı bölümde çalışan ve yaşadıkları ciddi ortopedik sorunlardan dolayı kendisi gibi iş göremez hale gelen başka işçilerin de firmayla hukuk mücadelesine başladığını ya da başlamak için hazırlık yaptığını belirtti.

Çok ağır çalışma koşullarına sahip olduğunu söyledi

Doktor raporları ile çeşitli belgeleri gösterip, duruşma tutanaklarında geçen ifadeleri aktaran Uzun, araç koltuğu montaj bölümünün çok ağır çalışma koşullarına sahip olduğunu dile getirdi. Uzun, bu kısımda her işçinin ikişer saat dönüşümlü olarak çalışması gerektiğini ancak bu kuralı bilmediğini, şartlar çok ağır olmasına rağmen işten çıkarılma baskısıyla aynı bantta yaklaşık 3 ay boyunca bazen 8, bazen ise 9 saat çalıştırıldığını söyledi.

“Çalışırsan çalış çalışmazsan iş bekleyen çok kişi var”

Taşeron firma olduğumuz için ‘çalışırsan çalış çalışmazsan iş bekleyen çok kişi var’ gibi sözlere maruz kaldım. Çalışma şartlarını teftişe gelen bir mühendis bana bir personelin burada 8 saat çalışamayacağını, en fazla 2 saat çalışıp diğer işçilerle dönüşümlü çalışılması gerektiğini söyledi, böylece durumdan haberim oldu. Sakatlanıp iş göremez hale geldim ve 1 yıl rapor aldım. 2018 yılında işten ayrıldım ve hukuki mücaele başlattım” dedi.

Editör: İsveç Gündemi