İklimle mücadele konusunda sera gazı emisyonlarını azaltmaya yardımcı olan olağanüstü projeleri ve buluşları vurgulamakla görevli olan Momentum for Change organizasyonu. İsveç'in ödül kazananlarından biri, bir diğer proje ise Zambiya Grid Fonunun Ötesindeki elektrik projesi. İsveçli Sida tarafından Zambiya kırsalında 2016 yılında kurulan ve 800 bin kişiye yeşil enerjiyle elektrik sağlayan proje de ödül kazananlar arasında.

Bir diğer İsveç projesi ise; İsrail'de kurulan bir İsveç firması olan Eco Wave Power rüzgar enerjisi projesi ile ödüllendirildi. Ekstra yumuşak bir dalga gücü biçimi sunuyor. Son olarak, hamburger zinciri Max, sera gazı emisyonlarını azaltma çabalarından dolayı bir ödül aldı.

Diğer ödül kazananlar arasında, Çin'in uygulamaya dayalı ağaç dikme projesi, gıda israfını azaltmaya yönelik bir Belçika sistemi ve felaketten etkilenen bölgelere hızlı bir şekilde elektrik sağlamak için yöntemler geliştiren bir kuruluş olan Electriciens sans Frontières (sınırsız elektrikçi) örgütü yer alıyor.

Editör: İsveç Gündemi