Kızılhaç'ta görevli hemşirenin enjekte ettiği serumun insan sağlığına herhangi bir zararı olmadığı belirtilirken, koronavirüs aşısı olduğunu zanneden özellikle bazı yaşlı vatandaşların bu nedenden ötürü Covid-19'a yakalanmış olabileceği belirtiliyor.

Almanya'nın kuzeyinde deniz kıyısında bulunan Friesland şehrindeki bir sağlık merkezinde yaşanan olay sonrası söz konusu hemşire polis tarafından sorgulansa da gözaltına alınmadığı kaydedildi. Polis memuru Peter beer tanıkların ifadesine dayanarak olayın "tehlike arz eden şüpheli bir durum" olduğunu açıkladı.

Şehir konseyi üyesi Sven Ambrosy sosyal medya hesabında olayın "şoke edici" olduğunu belirtirken, söz konusu hemşirenin özellikle mart ve nisan aylarında Covid-19 aşısı yaptığı ve toplamda 8 bin 600'den fazla kişinin aşı dozu yerine serum aldığı kaydedildi. Öte yandan hemşirenin mart ve nisan aylarında daha ziyade 60-70 yaş üstü kişilere aşı yaptığı kaydediliyor.

Hemşirenin motivasyonu bilinmiyor

Hemşirenin neden böyle bir eylemde bulunduğuyla ilgili motivasyonu henüz bilinmiyor ancak Alman polisinin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Polis, Covid-19 salgını döneminde ilginç bir skandala imza atan sağlık personelinin kimliği ve gözaltına alınıp alınmadığıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı. Yerel medya kuruluşu NDR olayın arkasında siyasi nedenler olabileceği şüphesi üzerinde duruyor.

Almanya'da nüfusun yüzde 55'i en az 2 doz aşı oldu

Almanya'da bugüne kadar 3.8 milyonu aşkın kişi koronavirüse yakalanırken, salgın sebebiyle yaşanan 92 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Şu anda ülkede ortalama günlük 2000-3000 arası yeni vaka ve 20-50 arası can kaybı yaşanıyor.

Yaklaşık 83 milyon nüfusa sahip Almanya'da vatandaşların yüzde 55'i en az 2 doz, yüzde 63'ü ise en az 1 doz Covid-19 aşısı oldu.

Editör: İsveç Gündemi