Berlin'de Noel pazarına yapılan kamyonlu saldırının faili Anis Amir İtalya'nın Milano kentinde vurularak öldürüldü.
Saldırganın, gece 3 sularında İtalyan polisinin yaptığı standart bir kontrole denk geldiği ve kimlik sorulması üzerine silahını çekerek bir polis memurunu yaraladığı belirtildi. İtalyan polisi tarafından vurularak öldürülen saldırgandan alınan parmak izinin Berlin'deki kamyon saldırısından alınan parmak izleriyle eşleştiği ifade edildi.

İtalya İçişleri Bakanı'nın konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında öldürülen kişinin Berlin'deki saldırının faili olduğuna dair hiçbir şüphe bulunmadığını açıkladı. Alman Federal Başsavcılığı ise soruşturmayla ilgili olarak İtalyan makamlarıyla temasa geçildiğini duyurdu.

Anis Amir'in üzerinden Fransa'dan İtalya'ya giden bir trenin biletinin çıktığı, saldırganın Berlin'den önce Fransa'ya sonra da İtalya'ya gittiğinin değerlendirildiği bildirildi.

Pazartesi akşamı düzenlenen saldırıda, Tunus asıllı olduğu belirtilen bir kişi 25 tonluk bir kamyonla şehrin işlek Noel pazarlarından birine dalmış, olay sonrasında 12 kişi hayatını kaybetmiş 48 kişi de yaralanmıştı.

Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.
Editör: İsveç Gündemi