Avrupa Merkez Bankası'nın Almanya'nın Frankfurt kentindeki yeni merkezinin açılışı sebebiyle başlayan olaylar, Almanya'ya ağır kayıp verdi. Frankfurt, yangın yerine döndü. Olaylar sırasında 91'i güvenlik görevlisi, 290 kişi yaralandı, 350'e civarında gösterici gözaltına alındı. Her fırsatta Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye çalışan Alman yönetimi polisin sert müdahalesine çanak tuttu. Gezi olayları sırasında Taksim'i, Kobani olayları sırasında Diyarbakır'ı mesken tutan Alman siyasetçiler, Frankfurt'un 'Roth'asını bulamadı. Kanlı eylemler, Gezi'de Taksim'den haftalarca canlı yayın yapan Batı medyasının radarına girmeyi başaramadı! Türkçe "Boyun eğme" diye başlık atan Alman medyası, Franfurt'takiler için "vahşi şiddet" nitelendirmesinde bulundu.

Gezi'yi gündemde tutmak için yırtınan Batı medyasının Frankfurt yayınları ise sadece bir gün sürdü.

PROF. DEVRAN: DIŞ PARMAK DEŞİFRE OLDU

Avrupa'nın bu çifte standardına dikkat çeken Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi eski dekanı Siyasal İletişim Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Devran, Frankfurt olaylarıyla dış güçlerin Gezi'deki parmağının ortaya çıktığını söyledi.

Prof. Dr. Devran, şöyle dedi: "Gezi Parkı eylemlerinin AK Parti hükümetini yıkmaya yönelik darbe girişiminin bir türevi olduğunu o tarihlerde söylemiştik. AK Parti sayesinde ülkemizin istikrarına kavuşmasını ve küresel ölçekteki en güçlü birkaç ülkenin arasında Türkiye'nin de yer almasını hazmedemeyen dış mihraklar, Gezi Parkı eylemleri gibi senaryolarla ülkemizi kaosa sürüklemek istediler. Dış güçlerin Türkiye'deki işbirlikçilerinin arasında "paralel yapı" olarak bilinen mihraklar da bulunmaktaydı. Ama milletimiz tüm bu çirkin hesapları boşa çıkardı. İlahi adalete bakın ki, o tarihlerde Türkiye'yi en fazla ve en üst düzeyde eleştiren Almanya, bu günlerde yangın yerine döndü. Almanya'daki iç kargaşanın ve direnişin gerçekten haklı nedenleri var. Güvenlik güçleri Alman halkına karşı işgal kuvvetlerinin askerleri gibi davranıyor. Yüzlerce eylemci yaralı. Almanya adeta Gestapo dönemini yaşıyor. O günlerde, Gezi eylemcilerini kahraman ilan eden Alman yetkililer ve medya mensupları, Alman halkının haklı direnişçilerini neredeyse terörist ilan etti. Bunları tüm dünyaya kaos ve kargaşa oluşturan kişiler olarak göstermeye çalışıyorlar. Umut ediyoruz ki Almanya, bundan sonra kendi işine bakar ve Türkiye'nin iç işlerine karışmaktan vaz geçer. Tek ve çok önemli isteğimiz vatandaşlarımızın bu olaylardan gerekli dersi çıkarması ve uyanık olmasıdır."
Editör: İsveç Gündemi