Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, Başsavcılık ve Olağanüstü Haller Bakanlığı'ndan yapılan ortak açıklamada, Binegedi ilçesi Azadlık caddesi üzerinde bulunan binada çıkan yangında daha önce 15 olarak ifade edilen ölü sayısı 16 olarak düzeltildi. Olayda ölenlerden beşinin çocuk, ikisinin ise 21 yaşından küçük kardeş olduğu öğrenildi.

Beş saat süren çalışmalar sonucu söndürülen yangının ilk önce binanın dış kaplamasında çıktığı, alevlerin daha sonra tüm binayı sardığı kaydedildi. Başsavcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı. Binanın dış kaplamasını yapan şirketin sahibi gözaltına alındı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bir kararname imzalayarak yangının soruşturulması ve sorumluların cezalandırılması için komisyon kurulması talimatını verdi.

Komisyon başkanlığına Başbakan Yardımcısı Abid Şerifov atandı. İçişleri, Olağanüstü Haller, Milli Güvenlik, Sağlık, Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları ile Bakü Valisi komisyon üyeleri olarak belirlendi.

Kararname gereği komisyon 15 gün içerisinde hasarı saptayacak, olayda zarar görenlere ve hayatını kaybedenlerin ailelerine maddi yardım yapılacak, yaralıların tedavisi temin edilecek ve bina sakinlerine geçici konut sağlanacak.

- Bakü Büyükelçisi'nden taziye mesajı -

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun da yazılı mesaj yayımlayarak olayda hayatını kaybedenler için taziye dileklerini iletti.

Coşkun, mesajında, "Böyle kederli bir zamanda Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman olduğu gibi Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız" ifadesini kullandı.

Yerel saatle 11.00'de başlayan yangın sonrasında olay yerine çok sayıda itfaiye, iki itfaiye helikopteri ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Ekipler 27 kişiyi tahliye etti, 37 kişiyi kurtardı. 50 kişi, yanma ve dumandan zehirlenme nedeniyle tedavi altına alındı. Yangın sonrasında bina çevresindeki araçlarda da hasar oluştu. İtfaiye erlerinden de yaralananların olduğu öğrenildi.

NTV
Editör: İsveç Gündemi