Körfez ülkeleriyle ikili ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlamak ve "Deniz Haydutluğuyla Mücadele Harekatı" kapsamında, 18 Ocak-15 Nisan 2015'te Aden Körfezi, ArapDenizi ve Basra Körfezi'nde liman ziyaretleri ile harekat ve eğitim faaliyetleri icra eden TCG Büyükada'da resepsiyon düzenlendi.

TCG Büyükada Komutanı Ali Tuna Baysal, resepsiyona katılan Bakan Çelik ve Büyükelçi Ahmet Demirok'u gemi personeliyle karşıladı. Ardından, resepsiyona iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başlandı. Komutan Baysal, misafirlere gemiyi tanıtan bir konuşma yaptı ve Katarlı ev sahiplerine teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Bakan Çelik, Komutan Baysal'a plaket takdim etti. Baysal da Bakan'a TCG Büyükada'nın logosunun bulunduğu gemici şapkası hediye etti.

Daha sonra Bakan Çelik, Katar Dışişleri Bakanı Yardımcısı Mohammed bin Abdullah el-Rumaihi ve Katar Deniz Kuvvetleri Komutanı Muhammed nasır Mühennedi, Katar-Türkiye Kültür Yılı'nın logosunun bulunduğu pastayı kesti.

Resepsiyona, Katar'a ziyaret gerçekleştiren Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Bakan Çelik'e ziyaretinde eşlik eden Adalet ve Kalkınma Partisi Mardin Milletvekili Gönül Bekin, Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok da katıldı.

 Gecede, Katar'daki Türk camiası, Doha'daki yabancı misyonlardan diplomatlar, askeri ateşeler ve Katarlı yetkililer de katılımcılar arasında yer aldı.
Editör: İsveç Gündemi