Adının Takashi Miyagawa olduğu belirtilen ara zamanlı bir çalışan olan adamın, her çıktığı kadına doğum günü tarihini farklı söyleyerek, sene boyunca onlarca hediye aldığı belirtiliyor.

Ülkenin orta kesimlerinde bulunan Awaji Adası'nın Kinki şehrinde yaşanan olayda, polis birkaç kadının şikayeti üzerine hakete geçti.

Yapılan inceleme sonrası Miyagawa'nın toplamda 35 kadını evlilik vaadiyle kandırdığı, mağdurlardan lüks otellerde konaklama, hediyelik eşya ya da para alma yoluyla maddi çıkar sağladığı kaydedildi. Miyagawa'nın toplamda 100 bin yenden fazla kazanç sağladığı tahmin ediliyor.

Mağdurlar arasındaki 47 yaşında bir kadının iddiasına göre, bazı kadınlar Miyagawa'nın kendilerini kandırdığını anlayınca harekete geçerek bir platform kurdu. Bu platform üzerinde örgütlenen kadınlar kendi imkanları doğrultusunda araştırma yaptı ve dolandırılan daha fazla mağdura ulaştı.

Takashi Miyagawa'nın çok sistemli bir şekilde planlama yaptığı ve her kadınla farklı gün ve saatlerde farklı park, kafe ya da lokanta gibi mekanlarda buluştuğu için uzun süre yakalanmadığı belirtildi.

Japon polisiyse şu anda zanlının başka kadınları dolandırıp dolandırmadığını araştırıyor.

Editör: İsveç Gündemi