Avrupa Terör Analiz Merkezince yayımlanan raporda, 2013'ten bu yana Avrupa'dan yaklaşık 7 bin kişinin, iç çatışmalara katılmak için Suriye ve Irak'a gittiği, bunlardan bin 500'ünün Avrupa'ya geri döndüğü belirtildi.
Rapora göre, savaşa giden Avrupalıların yüzde 70'ini Fransız, İngiliz, Alman vatandaşları veya bu ülkelerde ikamet eden yabancılar oluşturuyor.

Avrupa'dan Suriye ve Irak'a savaşmak için gidenlerin başında 2 bin 183 kişi ile Fransa gelirken, İngiltere'den gidenlerin sayısı bin 700, Almanya'dan gidenlerin sayısı 870, Belçika'dan gidenlerin sayısı 614, İsveç'ten gidenlerin sayısı ise 300 kişi.

Avusturya'dan 278, Hollanda'dan 260 kişinin savaşmak için lrak ve Suriye'ye gittiği belirtilen raporda, geri kalanların ise Avrupa'nın diğer ülkelerinden yola çıktığı kaydedildi.

"FRANSA'DAN GİDEN 700 KİŞİ HALA SURİYE VE IRAK'TA SAVAŞIYOR"

Rapora göre, Fransa'dan giden 2 bin 183 kişiden halihazırda Suriye ve Irak'ta savaşanların sayısı 700 kişi. Şu ana kadar iki ülkedeki iç savaşlarda ölen Fransız vatandaşı veya bu ülkelerde bulunanların sayısı ise 200 civarında.

Paris savcılığı rakamlarına atıfta bulunulan raporda, Suriye ve Irak'a giden 982 kişi ile ilgili birleştirilmiş 324 dava hala Fransız mahkemelerde sürüyor. Mahkemelerde, duruşmalar sonucu mahkum olanların sayısı ise 74 kişi.

Duruşmalar sonucu, son iki yıl içinde savaşmaya gideceği şüphesi duyulan 380 kişiye yurt dışına çıkış yasağı getirilirken, 182 kişinin ise yurda girişi yasaklandı.
Editör: İsveç Gündemi