Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşmış kişilerin sayısı Avrupa'da artmaya devam ediyor. İtalya’da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükseldi

Son verilere göre Kovid-19 bulaşan kişi sayısı Almanya'da 129, Fransa'da 100, İspanya’da 74, İngiltere'de 35, İsveç’te 22, Avusturya’da 14, Hollanda'da 10, Yunanistan'da 7'ye çıktı.

Paris’teki tarihi Louvre Müzesi koronavirüs nedeniyle kapılarını ziyaretçilere kapattı.

Almanya’nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinde bir öğretmende yeni tip koronavirüs tespit edilmesinden dolayı görev yaptığı okul 15 Mart’a kadar kapalı tutulacak. Ayrıca öğretmen ile birlikte okuldaki 70 öğrenci ile 30 öğretmen karantinaya alındı.

Belçika'da ikinci virüs vakası

Belçika Sağlık Bakanı Maggie de Block, Fransa’nın kuzeyinden gelen bir kişide koronavirüs tespit edildiğini duyurdu.

Hastanın Belçika’nın Anvers kentinde tedaviye alındığını aktaran De Block, irtibatta bulunduğu tüm kişilerin tespit edilip virüs için test edileceğini belirtti.

Virüsün Belçika’da yayılmasını engellemek için her türlü çalışmanın yapıldığını ifade eden Maggie de Block, "Okul tatili yarın sona eriyor. Bu nedenle Belçika’da vakaların artabileceğini öngörüyoruz." diye konuştu.

Daha önce Çin’in Vuhan kentinden Belçika’ya tahliye edilen 9 kişiden birinde koronavirüs tespit edilmişti. Söz konusu kişi tedavi olduktan sonra hastaneden taburcu edilmişti.

İsviçre’de daha önce 18 olarak açıklanan vaka sayısı 22’ye yükselirken, Hollanda’da toplamda 10 kişiye virüs bulaştığı tespit edildi. İngiltere'de 12 yeni vaka ile virüslü sayısı 35’e yükselirken, İspanya’da vaka sayısı 74'e çıktı.

İTALYA'DA 34'E YÜKSELDİ

İtalya'da 21 Şubat Cuma patlak veren koronavirüs vakaları, hızla yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, başkent Roma'da düzenlediği basın toplantısında Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu paylaştı. 

Borrelli, hastalığın bulaştığı kişi sayısının bin 577'ye ulaştığını, ölü sayısının da düne göre 5 artarak 34’e yükseldiğini açıkladı. Sivil Savunma Genel Müdürü, 140 kişinin yoğun bakımda tedavi gördüğünü, buna karşın şu ana kadar 83 kişinin ise iyileştiğini aktardı.  Kovid-19’un ülkenin kuzeyinde Friuli-Venezia Giulia ve Piyemonte bölgelerinde de yayıldığı belirtildi.

1984 vakayla ülkede en çok vakanın görüldüğü Lombardiya Bölgesi’nde bölgesel yönetim başkanı Attilio Fontona, bölgelerinde durumun kritik olduğunu belirterek, emekliye ayrılmış doktorları göreve çağırdı.Lombardiya Bölgesi’nde okullar 8 Mart’a kadar tatil edilirken, bölgenin merkezi Milano’daki dünyaca ünlü Scala Operası'nda da etkinliklere bir hafta ara verildiği kaydedildi.

Öte yandan American Airlines, koronavirüs vakalarının yoğun olarak görüldüğü Milano'ya seferlerini 24 Nisan’a kadar durdurduğunu duyurdu. Şirketin bu kararı, dünkü AA198 sefer sayılı New York JFK-Milano seferini yapacak mürettebatın, uçmayı reddetmesinin ardından geldi.

ÇEKYA'DA İLK VAKA

Çekya'da ilk yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları tespit edildi. Sağlık Bakanı Adam Vojtech, 3 kişide Kovid-19 vakası tespit edildiğini açıkladı. Hastalardan ikisinin Çekya birisinin ABD vatandaşı olduğunu belirten Vojtech, hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığını ifade etti.

DOMİNİK CUMHURİYETİ'NE DE SIÇRADI

Karayip ülkesi Dominik Cumhuriyeti'nde İtalya vatandaşı bir kişide Kovid-19 tespit edildiği açıklandı. Sağlık Bakanı Rafael Sanchez Cardenas, ülkeye 22 Şubat'ta giriş yapan 62 yaşındaki bir İtalyanda Kovid-19 tespit edildiğini duyurdu. Latin Amerika ülkelerindeki Kovid-19 vakaları ilk Brezilya'da, ardından Meksika ve Ekvador'da görülmüştü.

Editör: İsveç Gündemi