AFP haberine göre, İtalya yönetimi on şehirde halka açık yerlerden uzaklaşması çağrısı yapıldığı belirtiliyor.

Bugün İtalya'da Wuhan'dan gelen dokuz kişiye Covid-19 korona virüsü bulaştığı doğrulandı.

Gün içinde doğrulanan vakaların altısı kuzey İtalya'nın Lombardiya bölgesinde tespit edildi. Gün içinde üç vaka daha tespit edildi.

Yerel bilgilere göre, teyit edilen ilk iki vaka Çinli turistlerdi.

Daha sonra, bu hafta başında Wuhan'dan tahliye edilen bir İtalyan vatandaşında da korona virüsü bulundu. The Local'in haberine göre ise, üç hasta Roma'daki bir enfeksiyon kliniğinde karantina altında tutuluyor.

Haber ajansı Ansa, en ağır hastalardan birinin Lombardiya'daki Lodi eyaletindeki Codogna şehrinde 38 yaşında bir İtalyan olduğunu ve yakın zamanda Çin'den dönen bir arkadaşıyla akşam yemeği yediklerini yazıyor. Yemekten sonra ciddi şekilde hastalandığı yazıldı.

Haber ajansına göre, adamın ciddi solunum problemleri yaşamış ve durumun çok ciddi olduğu düşünülüyor. 38 yaşındaki arkadaşı ve hamile eşinde de virüs tespit edildi.


Ansa haber ajansı haberinde, kentin halk sağlığı görevlisi Giulio Gallera, enfekte olanlarla temas halinde olan herkes kontrolden geçecek ve testlere tabi tutulacak gerekli önlemlere tabi tutulacak açıklamasında bulundu.

Bugüne kadar etkilenen çok sayıda insan var, yaklaşık 250 kişi karantina altına alındı.

Dün gece İtalyan makamları, korona merkezi nedeniyle on şehirde bulunan tüm halka açık alanların kapatılacağını duyurdu.

Codogna şehrinde, belediye başkanı tüm belediye ofislerini, okulları, barları ve diğer halka açık yerleri hafta sonu kapattı ve 25 Şubat'a kadar İtalyan kapalı tutulacağı TGLA7 tarafından yazıldı.

Aynı şekilde sehirdeki spor alanları da kapalı tutulacak.

Editör: İsveç Gündemi