Geçtiğimiz hafta koronavirüs, Avrupa'da pandeminin başlangıcından bu yana en fazla can alan hafta oldu.

Şimdi ülkeler virüs savaşında vites yükseltiyor.

Avrupa bölgesinde koronavirüs nedeniyle şuana kadar 400 bin 649 kişi hayatını kaybetti. Bu rakamlarla birlikte Avrupa, Latin Amerika ve Karayipler'den sonra dünyanın en fazla can kaybı veren bölgesi oldu.

AFP haber ajansına göre, yüz binlerce ölümün 36.147'si yalnızca geçen hafta yaşandı. Bu rakamlarla Avrupa pandeminin başlamasından bu yana en kötü yedi günü geride bırakmış oldu.

İngiltere 1,6 milyon vaka ve 57.551  can kaybıyla en kötü etkilenen ülke olarak öne çıkıyor. Sky News, katı kısıtlamaların artık 2021'deki Paskalya'ya kadar uzatılabileceğini bildirdi. Bu, Ocak ayında büyük ölçekli bir aşılama başlasa bile sıkıntılar devam edecek.

En sert önlemler alınsa bile salgının etkileri Paskalya'ya kadar azalmaz ve önlemler o zamana kadar devam eder. Resmi bir kaynak gazeteye verdiği demeçte, hükümetin kısıtlamaların Ocak ayına kadar yürürlükte kalacağını ve bundan sonra da devam edeceğini açıkladı.

En kötü etkilenen ikinci ülke, Mart ayında Avrupa'da virüs salgını için sıfır noktası olarak seçilen İtalya'da 53.677 kişi öldü ve 1.5 milyon kişi enfekte oldu. Bunu 51.914 ölüm ve 2,2 milyon enfekte ile Fransa izliyor.

Ardından 44.668 ölüm ve 1.6 milyon enfekte ile İspanya geliyor, İspanya'yı ise 39.068 ölü ve 2.2 milyon enfekte Rusya izliyor.

Şu ana kadar Avrupa'da toplam 17,6 milyon insanın enfekte olduğu doğrulandı.

Salgının ikinci dalga ile birlikte sert vurduğu ülkelerden biri olan 10 milyonluk İsveç'te ise dün açıklanan verilere göre 6 bin 681 kişi öldü ve 243 bin 129 vaka teyit edildi.

Editör: İsveç Gündemi