AB'nin resmi anketlerini düzenleyen "Eurobarometer" 24 Ekim-3 Kasım arasında 28 üye ülkede 27 bin 678 kişilik örneklemle düzenlediği araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

EN ÇOK YUNANLILAR ŞİKAYETÇİ

Ankete göre, AB üyeliğinin iyi bir şey olmadığı görüşü en fazla Yunanistan'da ortaya çıkıyor. Yunanistan'ı, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Avusturya, Slovakya, Hırvatistan, İngiltere, Portekiz, Macaristan, Litvanya, Fransa, Bulgaristan izliyor.

Bu AB üyesi ülkelerdeki vatandaşlarının yarıdan fazlası AB'ye üye olunmasının ülkeleri açısından iyi olmadığını düşünüyor.

EN OLUMLU BULANLAR LÜKSEMBURGLULAR

Ankette, AB üyeliğini en fazla oranda olumlu bulanlar ise Lüksemburglular olarak ortaya çıkıyor. Lüksemburg'da vatandaşların yüzde 81'i , İrlanda'da yüzde 74'ü, Hollanda'da yüzde 72'si, Almanya'da yüzde 71'i AB üyeliğini olumlu görüyor.

AB DUYMUYOR

Avrupalıların yüzde 59'u AB'de seslerinin duyulmadığı görüşünü taşıyor. "AB'de sesinin duyulduğunu düşünüyor musun" sorusuna 17 ülkede yaşayan vatandaşların çoğunluğu "kesinlikle katılmıyorum" yanıtını veriyor.

AB'de sesinin duyulmadığı görüşü en yaygın Yunanistan, Kıbrıs Rum Yönetimi, Estonya, Letonya, Çek Cumhuriyeti, İtalya, İspanya, Macaristan, Litvanya, Portekiz, İngiltere, Fransa, Slovenya, Slovakya, Polonya, Romanya ve İrlanda'da görülüyor.

Böylece 17 AB üyesi ülkede vatandaşların yarıdan fazlası AB'de sesinin duyulmadığı görüşüne sahip bulunuyor.

AB'DE İŞLER DOĞRU YÖNDE İLERLEMİYOR

AB vatandaşlarının sadece yüzde 25’i AB'de işlerin doğru yönde ilerlediğini düşünüyor. İrlanda dışındaki tüm AB üyesi ülkelerde vatandaşların çoğunluğu AB’de işlerin doğru yönde ilerlediğini düşünmüyor.

Editör: İsveç Gündemi