Bireysel özgürlüğün ve kişisel tercihlerde özgürlük uygulamalarını söylemsel ve etkisel olarak yüksek sesle dile getiren topluluklarda durum tersine dönmeye başladı.

Covid-19 pandemisi ile birlikte sağlık ve koruma zemini üzerine inşa edilen değişim dayatması ABD'de de etkisini göstermeye başladı.

ABD Florida'da organize edilecek olan konserlere aşı olmayanlara bilet fiyatlarını aşı olanlara göre kat kat daha pahalı olabileceği konuşuluyor.

Florida News Time'ye konuşan konser organizatörü Paul Williams geçtiğimiz günlerde, şirketinin düzenleyeceği konserlerin bilet fiyatlarının aşı olmayanlar için 50 kat daha fazlaya mal olacağını açıkladı.

Organize edilen bir konserde, aşılı olan kişiler için 18 - 20 dolar olan bir bilet, aşı olmayan kişilere ise 999 dolardan daha fazla olacağı vurgulandı.

Bir takım testlerin yapılmaya başlandığı organizasyonlarda, pratikte buna nasıl bir tepki olacağı ile ilgili denemeler devam ediyor.

Florida Valisi Ron DeSantis geçtiğimiz günlerde eyalette aşı geçişlerinin kullanımını yasakladı.

"Sakinlerimizden aşı olup olmadıklarına dair kanıt göstermelerini hiçbir koşulda istemeyeceğiz" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bir etkinliğe gitmek ya da gitmemek kişinin kendi tercihi olmalıdır. Ancak toplumun normale dönmesini istiyorsak, insanlardan bu şekilde kanıt istemek doğru bir yol değildir" ifadeleri kullanarak, bu tür adımların farklı sonuçlar doğurabileceğine işaret etti.

Editör: İsveç Gündemi