Ülke gündemine oturan olay, Paris yakınlarındaki Argenteuil şehrinde iki gün önce Alisha adlı gencin cansız bedenin Seine Nehri'nde bulunmasıyla ortaya çıktı. Zanlılardan birinin annesinin ihbarı üzerine Alisha'nın 15 yaşlarındaki biri erkek biri kız, iki sınıf arkadaşı gözaltına alındı.

Şüpheliler hakkında cinayet suçlamasıyla iddianame hazırlayan Pontoise Bölge Savıcısı Eric Corbaux, akran zorbalığından cinayete kadar uzanan süreçle ilgili savcılığın iddialarını basınla paylaştı.

Kaza ihtimalini tamamen reddeden Corbaux'un aktardıklarına göre buluşmak için Alisha'ya mesaj gönderen iki genç, sınıf arkadaşlarını nehir kıyısına çağırdı. Burada bir sütunun arkasında saklanan erkek zanlı, kızı yere iterek tekmelemeye başladı, daha sonra kız arkadaşının yardımıyla Alisha'yı nehre attı.

Savcı, "Bu esnada Alisha hala hayattaydı. Ağlıyordu ve gözleri açıktı. Genç kız ve erkek, kurbanı yerden kaldırarak Siene nehrine attı" diye konuştu.

"Fotoğrafları izinsizce paylaşıldı"

Savcılığa ve Alisha'nın ailesine göre lise öğrencisi genç kız hem akran hem siber zorbalığa maruz kalmıştı.

Alisha'nın okulu, genç kızın telefonuna sızan iki zanlının, sınıf arkadaşlarının fotoğraflarını sosyal medyada paylaştığını teyit etti. Okuldaki diğer öğrenciler, yargılanmayı bekleyen genç kızın sosyal medya paylaşımlarında Alisha hakkında uygunsuz kelimeler kullandığını öne sürdü. Zanlıların gözaltına alındığında herhangi bir pişmanlık belirtisi göstermemesinin yetkilileri şaşırttığı söyleniyor.

Alisha'nın annesi, daha önce kızına ölüm tehditleri yolladığı öne sürülen iki gencin "yüreğini yaktığını" söyleyerek acısını dile getirdi. Hükümet ise bu olayın sorumlularının cezasız kalmayacağı sözünü verdi.

Covid-19 siber zorbalığı arttırdı

Covid-19'dan dolayı uzaktan eğitime geçen öğrencilerin birbirlerinden ayrı kalması akran zorbalığını ortadan kaldırmadı. Öğrencilerin kendi yaş grubundakilere sanal ortamdan sataştığı, incitici ya da onur kırıcı davranışlarda bulunduğu zorbalık hadislerinin sayısı artıyor.

Okul.com.tr eğitim platformu, akran zorbalığını "bir kişinin veya bir grubun, bir kişiye veya kendinden küçük bir gruba sürekli olarak fiziksel, psikolojik ve sözel şiddet uygulaması" olarak özetliyor. Yaş grubu gözetmeksizin bu davranışların sanal ortama taşınmasına ise siber zorbalık deniyor.

Editör: İsveç Gündemi